Vaarinformatie

Vaarkaart Groningen

Groningen heeft de vaartoerist veel te bieden: het Reitdiep, één van de mooiste rivierdallandschappen van Nederland, via het Lauwersmeer naar Werelderfgoed de Waddenzee, de route van het Zuidlaardermeer naar het uitgebreide toervaarnet in Oost-Groningen naar Drenthe of Duitsland, vanuit de Stad richting de meanderende maren in Noord-Groningen of een tocht langs de meren.

Er valt een hoop te doen en te genieten. De Vaarkaart Groningen brengt het netwerk van vaarwegen, vaarroutes en de meren in één oogopslag in beeld. Ook de jachthavens met bijbehorende faciliteiten zijn in beeld gebracht.

Vaarbrochure
De bruggen en sluizen in Groningen worden voor het grootste deel bediend door de gemeenten. Een klein deel, in totaal 62 bruggen en 14 sluizen, wordt bediend door de brugwachters van de provincie Groningen. Het vaarseizoen duurt tot 1 oktober. Alle informatie over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Groningen vindt u in onze nieuwe brochure ‘Varen in Groningen’, vanaf 25 april verkrijgbaar bij de VVV-kantoren, bij de sleuteluitgiftepunten, veel bruggen en sluizen of gratis aan te vragen via onderstaand formulier.

Brugbedientijden provincies Groningen en Drenthe
Alle brugbedientijden van bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe vind je via deze link. Controleer voor je reis de meest actuele vaarweginformatie via www.vaarweginformatie.nl.