Vaarinformatie

Vaarkaart Groningen

Groningen heeft de vaartoerist veel te bieden: het Reitdiep, één van de mooiste rivierdallandschappen van Nederland, via het Lauwersmeer naar Werelderfgoed de Waddenzee of neem de route van het Zuidlaardermeer naar het uitgebreide toervaarnet in Oost-Groningen, vaar vanuit onze prachtige provincie naar Drenthe of Duitsland, ontdek varend vanuit Stad de meanderende maren in Noord-Groningen of een tocht langs de meren.

Er valt een hoop te doen en volop te genieten. De Vaarkaart Groningen brengt het netwerk van vaarwegen, vaarroutes en de meren in één oogopslag in beeld. Ook de jachthavens met bijbehorende faciliteiten zijn in beeld gebracht.

Vaarbrochure
De bruggen en sluizen in Groningen worden voor het grootste deel bediend door de gemeenten. Een klein deel, in totaal 62 bruggen en 14 sluizen, wordt bediend door de brugwachters van de provincie Groningen. Het vaarseizoen duurt tot 1 oktober. Alle informatie over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Groningen vind je in onze nieuwe brochure ‘Varen in Groningen’, vanaf 25 april verkrijgbaar bij de VVV-kantoren, bij de sleuteluitgiftepunten, veel bruggen en sluizen of gratis aan te vragen via onderstaand formulier.

Brug- en sluisbedieningstijden provincies Groningen en Drenthe
Alle bedieningstijden van bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe vind je via deze link. Controleer voor je reis de meest actuele vaarweginformatie via www.vaarweginformatie.nl.