Projecten

Projecten

Naast het beheren en ontwikkelen van routes en netwerken houden wij ons ook bezig met losse projecten op het gebied van routegebonden recreatie.

Wil je meer weten over een van onze projecten of zie je samenwerkingskansen? Neem gerust contact met ons op.

Lopende projecten

Infopunt Varen

Als infopunt varen zijn we het aanspreekpunt voor varend Groningen. Op onze website vind je een inspirerende vaarkaart, mooie vaarroutes én alle informatie die je nodig hebt om aan je vaartrip te beginnen zoals doorvaarhoogtes, bedieningstijden en stremmingen. Ook zijn we het meldpunt voor bijvoorbeeld kapotte steigers.

Samen met: provincie Groningen
> Meer info

Kwaliteitscontrole fietspaden

In opdracht van de gemeenten Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde voeren wij, samen met tientallen vrijwilligers, kwaliteitscontroles uit van het fietsnetwerk in deze gemeenten.
Elk traject van het fietsknooppuntennetwerk wordt hierbij gecontroleerd.

Samen met: Vrijwilligers en aangesloten gemeenten
> Meer info

Boerenlandpaden

Boerenlandpaden zijn wandelpaden over particuliere terreinen. Op plekken waar je als wandelaar normaal niet kan komen, dwars door weilanden en over dijken. Wij ontsluiten boerenlandpaden en regelen een vergoeding van provincie Groningen voor particuliere eigenaren. Ook stellen we een Boerenlandpadovereenkomst op.

Samen met: provincie Groningen
> Meer info

HiBike

Om ervoor te zorgen dat kinderen meer gaan lopen en fietsen, hebben we samen met Huis voor de Sport, provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen de HiBike-game ontwikkeld. Op een speelse manier worden kinderen gestimuleerd om op de fiets naar school te komen. Hierbij horen ook een aantal fietsroutes voor kinderen.

Samen met: Huis voor de Sport, provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen
> Meer info

Routes langs Groene Parels

Samen met Landschapsbeheer Groningen ontwikkelen we wandel- en fietsroutes langs de groene parels van gemeente Groningen.
Landschapsbeheer Groningen wil met het project Groene Parels van het Noorden de buitenruimtes van landgoederen en buitenplaatsen in de gemeente Groningen herstellen en zichtbaar maken.

Samen met: Landschapsbeheer Groningen

> Meer info

Afgeronde projecten en highlights

Wandel en fiets via hub

Wandelen en fietsen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Samen met OV Bureau Groningen Drenthe creëerden we  daarom verschillende wandelingen en fietstochten, vanaf diverse hubs.
De hubs, en dus de routes, zijn altijd bereikbaar met de bus en/of de trein.

Samen met: OV Bureau Groningen Drenthe
> Meer info

fiets via hub

Kinderfietsroutes

Een kinderfietsroute is een kindvriendelijke fietsroute langs bestaande fietsknooppunten, die leuk en veilig is om met kinderen te fietsen. De routes zitten vol met uitdagende opdrachten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Wij hielpen met het ontwikkelen van het concept, resulterend in de kinderfietsroute bij Zoutkamp.

Samen met: Huis voor de sport en provincie Groningen
> Meer info

Kinderfietsroutes

Aansluiting Duitsland

In Groningen kun je heel eenvoudig een fietsroute samenstellen door gebruik te maken van het fietsknooppuntennetwerk. Wij hebben de knooppunten van Duitsland en Groningen met elkaar verbonden, zodat het voor toeristen eenvoudig en leuk is om Groningen te bezoeken.

Samen met: provincie Groningen
> Meer info

LF kustroute

De LF Kustroute is een 610 km lange route langs de gehele Nederlandse kust, verdeeld in 11 etappen. Samen met provincie Groningen en het Fietsplatform ontwikkelden wij het Groningse gedeelte van deze tocht, beheren we de bewegwijzering en laten we Groningers kennismaken met deze route.

Samen met: provincie Groningen en Fietsplatform
> Meer info

LF Kustroute

Routegebonden recreatie

We zetten ons in voor routegebonden recreatie. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van het wandelknooppuntensysteem en de optimalisatie van het fietsknooppuntennetwerk. Daarnaast zetten we themaroutes eenduidig op de kaart en denken we mee met wandelevenementen zoals het Pronkjewailpad.

Samen met: vele partners in de provincie
> Meer info

Rondje Zummer

In de zomer van 2023 trok RTV Noord door de provincie op een riksja voor het programma Rondje Zummer. Drie weken lang fietsten zij via het fietsnetwerk door de provincie. Samen met RTV Noord stelden wij deze routes samen en onze vrijwilligers testten de routes toegankelijkheid. Wordt vervolgd!

Samen met: RTV Noord en Marketing Groningen
> Meer info

Campagne Ga toch fietsen!

Zoveel mogelijk Groningers op de fiets krijgen en houden: dat was het doel van de campagne Ga toch fietsen! In opdracht van de provincie Groningen creëerde Marketing Groningen een campagne om de bekendheid van de recreatieve fietsroutes in Groningen te vergroten. Routebureau Groningen en het knooppuntennetwerk stonden hierbij in de schijnwerpers.

Samen met: provincie Groningen en Marketing Groningen
> Meer info

Ga toch fietsen