Uitgelichte routes

Zin om er in de kerstvakantie op uit te gaan? Wij hebben een aantal mooie, winterse routes voor je geselecteerd! Een goed begin van het nieuwe jaar.


Wandelroute: Rondje Dollard en dorpen
11,8 km

De route start bij het sluizencomplex Nieuwe Statenzijl. Deze bevindt zich op de grens tussen land en water én de grens van Nederland en Duitsland. Tip: neem het vlonderpad naar vogelkijkhut de ‘Kiekkaaste’.

>> Naar route


Fietsroute: Zonder zorg langs wold en borg
40,9 km

Deze fietstocht gaat door ’t Roegwold. Een gebied met oude natuur én steeds meer nieuwe natuur. Bezoek onderweg de sfeervolle Fraeylemaborg. Tip: zorg voor warme handschoenen.

>> Naar route


Wandelroute: Rondje Kardinge
5,9 km

Even de stad ontvluchten? Loop deze route door natuurgebied Kardinge. In zes kilometer dwaal je langs weilanden en plassen, een schilderachtige molen, een uitgestrekt bos én een historische kerk.

>> Naar route


Wandelroute: Bedum – Onderdendam
21,5 km

Een rondwandeling vanaf het NS-station in Winsum door de dorpen Westerdijkshorn, Bedum en Onderdendam. Onderweg kom je langs de prachtige boerderij De Haver, waar deze winterse foto is genomen.

>> Naar route


Wandelroute: Spoorwandelen Groningen
8,5 km

De stad Groningen is extra sfeervol in de winter. Combineer deze stadswandeling van 8,5 kilometer door de binnenstad met een kop warme chocolademelk in één van de vele cafés onderweg.

>> Naar route


Foto’s: Marketing Groningen & Irene Lantman