Uitgelichte routes

Zin om er tijdens de feestdagen op uit te gaan? Wij hebben een aantal mooie, winterse routes voor je geselecteerd!

 


 

 

 

Wandelroute: Historische wandeling door Helpman
9,3 km

De geschiedenis van Helpman gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Helpman was oorspronkelijk een apart dorp, maar sinds 1915 is het een wijk van de stad Groningen. Deze wandeling voert je door parken, het Sterrebos en langs een aantal opmerkelijke gebouwen.

>> Naar route

 


 

Wandelroute: Rondje Nienoord
4 km

Sanne Meijer neemt je in deze route mee tijdens haar wandeling langs Borg Nienoord! Drie prachtige plekken, drie bijzondere vrouwen. Struinend over het landgoed van Nienoord maak je kennis met Beetke, Marije en Anna – en kom je daardoor wat meer te weten over de geschiedenis en tradities van Leek.

>> Naar route

 


 

Wandelroute: Ommetje Garnwerd – Aduarderzijl
5,9 km

Het dorpsommetje Garnwerd-Aduarderzijl voert je van Garnwerd via deels onverharde paden en langs het Aduarderdiep naar het historische sluizencomplex van Aduarderzijl. Vandaar loop je verder via de oude, deels afgegraven, wierde Antum terug naar Garnwerd.

>> Naar route

 


 

Wandelroute: Soldatendyck Bourtange
4 km

Het verdedigingswerk Bourtange is een sfeervolle plek in de winter. Wandel door het oude, pittoreske stadje en lees meer over de geschiedenis. De wandelroute loopt ook door het voorterrein van de vesting, een gebied dat men bij dreiging uit het oosten onder water kon zetten. 

>> Naar route

 


 

Wandelroute: Rondje Roegwold
6,3 km

Ten oosten van de stad Groningen, eigenlijk in het midden van de provincie Groningen, ligt de streek Duurswold. Dit was vroeger een uitgestrekt veengebied met moerassen en bossen. Een groot deel van het huidige Duurswold bestaat uit natuurgebied ’t Roegwold, dat zo’n 1.700 hectare groot is.

>> Naar route

 

 


Foto’s: Marketing Groningen – Stella Dekker Fotografie, Jurjen Veerman & Landschapsbeheer Groningen – Irene Lantman