Vrijwilligerspagina

Vrijwilligerspagina

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een wandel- of fietsroute te controleren.
Mis je nog iets?
Laat het ons weten

 

Controle routes

Ga je een fiets- of wandelroute van onze website controleren? Check bij Riek of jouw gewenste route al gecontroleerd is of vraag haar naar een routesuggestie bij jou in de buurt.
Let tijdens het fietsen of wandelen onder andere op de bewegwijzering, de verharding van het pad, de geschiktheid voor een rolstoel en of de route toegankelijk is voor honden. Achteraf vul je het digitale controleformulier in, met hierin al je bevindingen en suggesties.

> ga naar het controleformulier

Controle netwerken

Kies je voor het controleren van ons wandel- of fietsnetwerk? Voordat je op pad gaat is het handig om te zien welke stukken van het netwerk al gecontroleerd zijn en welke nog niet. Dat kun je zien op de controlekaart. Groen is al gecontroleerd, rood en bruin nog niet.
> ga naar de controlekaart 

Let tijdens het controleren op de bewegwijzering (het is belangrijk dat de bordjes vanuit beide richtingen goed te zien zijn) en obstakels. Achteraf vul je het digitale controleformulier in, met hierin al je bevindingen en suggesties.
> ga naar het controleformulier

Stremmingen

Kijk voor vertrek ook even of er geen stremmingen zijn van het knooppuntennetwerk op je route. Deze stremmingen vind je op onze website en zijn aangegeven met een zwart streepje. Als je op het streepje klikt verschijnt er meer informatie over de stremming, zoals de reden en de duur.

> ga naar stremmingen Wandelnetwerk
> ga naar stremmingen Fietsnetwerk

Meldpunt routes

Kom je onderweg kapotte of ontbrekende bewegwijzering tegen of is er iets kapot aan de stickers of knooppuntpalen? Meld dit dan ook bij www.meldpuntroutes.nl. Deze meldingen komen direct bij de aannemer, zij kunnen het snel oplossen.

> ga naar
www.meldpuntroutes.nl

 

Declaratieformulier

Je kunt de kilometers naar het startpunt van jouw gecontroleerde route declareren. Per dag, maximaal 60 km, € 0,21 per km. Ook kun je een klein bedrag declareren voor een lekker kopje koffie of thee onderweg.

> download het declaratieformulier

 

Overzicht routes in Groningen

Op onze website vind je alle vaste wandel- en fietsroutes in de provincie Groningen. Ook vind je hier het wandel- en fietsknooppuntennetwerk.

> ga naar www.routesingroningen.nl